VIS logo Vasa Idrottssällskap
Grundat 1907

Huvudsidan
Aktuellt
Kalender
Friidrott
Bowling
Oldboys
Kraftidrott
VIS på cykel
För den aktiva
För alla juniorer
För alla familjer
Vilande
Nice Run 2019
VIS Ärevarvet 2019
Styrelsen
Länkar
Arkiverade länkar
Så här funkar vi
Arkiverade tävl.


Vasa Idrottssällskap rf
Storalånggatan 73
65100 VASA, Finland

Epost: info(at)vis.fi


VIS på cykel

Grattis, du har kommit till VIS på cykel. Vår förening följer med tiden och utvecklar sin idrottsverksamhet. På vinterns årsmöte 2014 godkändes förslaget från höstens strategikväll att utöka verksamheten med cykling. Allt för att ge sina medlemmr lite mera. Den nygrundade cykelsektionen höll sitt konstituerande möte den sista mars och gjorde upp en grovplan för verksamheten. Vi tänker oss en cykelverksamhet indelad i tre paket;

1. För den aktiva - Du som redan har en hybrid- eller landsvägscykel och har hittat cyklingen som en motionsform. Vi vill ge lite tips och ideer och ordna ett forum för oss cyklare inom VIS. Vi tänkte lägga ut några tips på olika rundor med några intervall- och andra träningstips som var och en kan ta del av. Som målsättning ser vi att alla som kommer att delta i sommarens olika motionslopp cyklar för VIS. Vi kör igång gemensamma cykellänkar, på Lördagar klo 09,00. Under April med start från Singsby UF, samt Botniahallen vintertid, Lö/Sö kl 7,00-10,00.

2. För juniorerna - Juniorcykling är nytt som idrottsform här i Österbotten. Vi har hört oss för och fått en del ideer och träningstips gällande juniorcykling i olika åldrar. Föreningen har långt över hundra juniorer som vi gärna vill inspirera med lite cykling. Samarbetet sker tillsammans med juniorgruppernas tränare - tillsammans planerar vi in en eller några cykelgrejer under säsongen. 10-11 åringarna hann redan starta med en cykeltur ut till Gamla Vasa ruiner.  Under säsongen planerar vi även ordna en testkväll där både unga och äldre kan testa landsvägscyklar.

3. För familjen - Föreningen vill ge möjlighet till familjemotion, hela familjen på samma gång. Vad är bättre en en gemensam tur ut i naturen tillsammans med övriga VIS familjer. Vi kommer att ordna några familjecyklingar under säsongen, den första var redan Söndagen den 4. maj. Då gick starten kl 11 från Vikinga skolgård ut genom Gerby till Strömsö. Efter returen genom Västervik smakade det med en korv vid målet i Vikinga. Följande familjejippo väntade några veckor senare, måndagen den 26. maj var det dags för årets Ärevarv på och kring Karlsplan. I år stod både löpning och cykling på programmet - något nytt för oss alla. Senare kanske det kan bli Söderfjärden, Fjärdskär/Replot bro, Toby stenbro mm.

Vi som planerat hittills är; Mikael Snellman, Tom Siegfrids, Mikael Törnroos och Mia Malmsten. Ta gärna kontakt med oss även i cykelärenden. Målsättningen är att vi tillsammans utvecklar VIS på cykel till och för oss allihopa. De senaste nyheterna 2015 är att föreningens nya cykelskjortor är beställda (över 30 st) och att VIS i Januari har antagits som medlem i Finska Cykelunionen.


Sidan editerad 29.09.2015 22:01 av Mikael Snellman
 

Vasa Idrottssällskap © 2019