VIS logo Vasa Idrottssällskap
Grundat 1907

Huvudsidan
Aktuellt
Kalender
Friidrott
Bowling
Oldboys
Kraftidrott
VIS på cykel
Vilande
Nice Run 2019
VIS Ärevarvet 2019
Styrelsen
Länkar
Arkiverade länkar
Så här funkar vi
Arkiverade tävl.


Vasa Idrottssällskap rf
Storalånggatan 73
65100 VASA, Finland

Epost: info(at)vis.fi


Ärevarvet 2019

 
ÄREVARVET 2019
 
I år är det dags för Ärevarvet (Kunniakierros) måndagen den 27 maj klockan 18.00 på Karlsplan. Kom i god tid! I år ordnas Ärevarvet för 38:e gången, och VIS har varit med alla gånger. Ärevarvet är en av de främsta årliga medelinsamlingarna för idrottande barn och ungdomar. Jippot är nationellt, och samlar årligen in medel för såväl friidrottsförbundet SUL, vårt eget distrikt ÖID-friidrott, samt givetvis för vår egen förening Vasa IS, som får största delen av de insamlade pengarna.
 
Idén är enkel: man rör på sig för pengar! Under en timme går, springer eller cyklar du (föreningen har ju också en cykelsektion), och ju flera sponsorer du skaffar, desto större summor samlar du in till föreningen.
   
Grundidén med Ärevarvsinsamlingen är att be personer och företag att sponsorera en eller flera deltagares Ärevarvsinsats – per varv eller med en engångsinsats. I år är minimisumman 15 €. Den sponsorerade får en god träningsrunda under en timme, och får samtidigt känna att man gör en insats för våra barn och ungdomar.  Löpning och gång sker runt banan på Karlsplan, medan cyklingen startar på Karlsplan och körs på en kilometersbana kring arenan. Notera att barn som deltar i friidrottsskolan och även de äldre friidrottarna förväntas genomföra Ärevarvet inne på arenan. 
I VIS är kungsidén att alla kan bidra, i enlighet med principen ”alla bäckar små...”. Vi är så många som varje vecka på något sätt är engagerade i VIS, att vi utgår ifrån att om varje person samlar fulla insamlingslistor (8 sponsorer/lista), kommer Ärevarvet att lyckas bättre än någonsin. Som en extra morot för sponsorjakten belönas varje full insamlingslista med en biobiljett.
  
Team 1VIS-grupperna,
det vill säga 14 år och äldre, deltar i utlottning av olika VIS- produkter såvida de samlat 100 € eller mera. Alla i Team 1VIS skall samla minst 50 €. Detta gäller även de idrottare som är äldre än 17 år! Vi uppmuntrar således alla föräldrar, samt alla övriga medlemmar och vänner, att aktivt fylla listorna. Tänk på att barnens/idrottarnas enda tänkbara sponsor inte är föräldrarna, utan försök tänka utanför familjen: grannar, släktingar, arbetskamrater och andra bekanta. Småföretagare som man på något sätt är bekant med brukar det löna sig att fråga. Ofta nappar det riktigt bra om man frågar företagare med Vasa-anknytning i övriga Finland, eller privatpersoner som flyttat bort från Vasa men som har ett hjärta som klappar för VIS och Vasa. 
  
Vi hoppas innerligt att du kan tänka dig att hänga med och hjälpa våra barn och ungdomar till en meningsfull fritid. Vi ser helst att föräldrar och anhöriga inte bara kommer till Karlsplan för att se barnen springa, utan att ni även deltar själva! VIS betonar gärna vikten av familjemotion: Samla gärna egna fulla listor och spring eller cykla själva! 
  
Nu finns det två sätt att samla in sponsorer till årets ärevarv.
1) Du kan få en insamlingsblankett via friidrottsskolans tränare eller genom att kontakta föreningens förtroendevalda.
2) Ärevarvet har nu även digitaliserats. Ni kan administrera och söka sponsorer via ärevarvets app eller webb-applikation. Appen finns att ladda ner från GooglePlay eller AppStore. Sök efter ”Kunniakierros”. Om ni har frågor angående webb-applikationen eller appen kan ni kontakta Martin Grandell, tel 040 852 5003, martin.grandell@gmail.com  
Väl mött 27 maj på Karlsplan!
 
Tom Gullberg
Ordförande, tel 040–5135752

HÅLLPUNKTER
kl. 18:00 Insamling av listor och utdelning av nummerlappar
kl. 18:15 Gemensam uppvärmning  
kl. 18:30 Startskott
kl. 18:30 Ärevarvet startar och alla går, löper eller cyklar runt sin bana  
kl. 19:25 Skott för slutspurten 5 min kvar
kl. 19:30 Slutskott för Ärevarvet

Efteråt utdelning av biobiljetter till alla löpare som har haft fulla listor.
Korvgrillning och saft under hela tillställningen.

Sidan editerad 19.04.2019 12:55 av Kenneth Norrgård
 

Vasa Idrottssällskap © 2019