VIS logo Vasa Idrottssällskap
Grundat 1907

Huvudsidan
Aktuellt
Kalender
Tävlingar (Friidrott)
Nice Run 2017
Friidrott
Friidrottsskolan
Team1VIS
Föreningskläder
Team Lyftet
Bowling
Oldboys
Kraftidrott
VIS på cykel
Vilande
VIS Ärevarvet 2017
Ärevarvet 2016
Ärevarvet 2015
Ärevarvet 2014
Ärevarvet 2012
Ärevarvet 2010
Ärevarvet 2008
Ärevarvet 2007
Ärevarvet 2006
Ärevarvet 2005
Medlemsanmälan
Kontaktinfo
Länkar
Bildgalleri
Arkiverade länkar
Så här funkar vi
NE Kisat 2016
SM Mkävely 2014 FM Lgång


Vasa Idrottssällskap rf
Storalånggatan 73
65100 VASA, Finland

Epost: info(at)vis.fi


Ärevarvet 2017

         

VIS Ärevarvet 2017, 12 juni med början kl. 18:00 på Karlsplan


Bästa VIS-are!                                   

I år är det dags för Ärevarvet (Kunniakierros) måndagen den 12 juni klockan 18.00 på Karlsplan. Kom i god tid!

I år ordnas Ärevarvet för 37:e gången, och VIS har varit med alla gånger! Ärevarvet är en av de främsta årliga medelinsamlingarna för idrottande barn och ungdomar. Jippot är nationellt, och samlar årligen in medel för såväl friidrottsförbundet SUL, vårt eget distrikt ÖID-friidrott, samt givetvis för vår egen förening Vasa IS, som får merparten av de insamlade pengarna. 

Idén är enkel: man rör på sig för pengar! Under en timme går, springer eller cyklar du (föreningen har ju också en cykelsektion), och ju flera sponsorer du skaffar, desto större summor samlar du in till föreningen. Idén är så enkel, så att man kan förvåna sig över att kampanjen varje år drar in hundratusentals euro till idrotten enbart i vårt eget distrikt!
Grundidén med Ärevarvsinsamlingen är att be personer och företag att sponsorera en eller flera deltagares Ärevarvsinsats – per varv eller med en engångsinsats.  I år är minimisumman 15 €. Den sponsorerade får en god träningsrunda under en timme, och får samtidigt känna att man gör en insats för våra barn och ungdomar. Löpning och gång sker runt banan på Karlsplan, medan cyklingen startar på Karlsplan och körs på en kilometersbana kring arenan. Notera att barn som deltar i friidrottsskolan och även de äldre friidrottarna förväntas genomföra Ärevarvet inne på arenan. 

I VIS är huvudideologin att alla kan bidra, i enlighet med principen ”alla bäckar små...”. Vi är så många som varje vecka på något sätt är engagerade i VIS, att vi utgår ifrån att om varje person samlar fulla insamlingslistor (8 sponsorer/lista), kommer Ärevarvet att lyckas bättre än någonsin. Som en extra morot för sponsorjakten belönas varje full insamlingslista med en biobiljett.

Team 1VIS-grupperna, det vill säga 14 år och äldre, deltar i stället i utlottning av olika VIS- produkter såvida de samlat 100 € eller mera. Alla i Team 1VIS skall samla minst 50 €. Detta gäller även de idrottare som är äldre än 17 år! Vi uppmuntrar således alla föräldrar, samt alla övriga medlemmar och vänner, att aktivt fylla listorna. Tänk på att barnens/idrottarnas enda tänkbara sponsor inte är föräldrarna, utan försök tänka utanför familjen: grannar, släktingar, arbetskamrater och andra bekanta. Småföretagare som man på något sätt är bekant med brukar det löna sig att fråga. Ofta nappar det riktigt bra om man frågar företagare med Vasa-anknytning i övriga Finland, eller privatpersoner som flyttat bort från Vasa men som har ett hjärta som klappar för VIS och Vasa. 
En rak fråga får säkert ett rakt svar, och om man påpekar att det ändå handlar om ett gott ändamål för bara 15 euro – alla får gärna (=helst) bidra med en större summa – så är det enkelt att svara ja.

Alla föräldrar och anhöriga kan tänka på att man inte behöver komma för att se på när barnen springer. VIS betonar gärna vikten av familjemotion: Samla gärna egna fulla listor och spring eller cykla själva!
Om ni har tankar om eventuella storsamlare, t.ex. kända personer med ett brett kontaktnät och en positiv inställning till idrott, tag gärna kontakt med föreningens ledning.
Vi hoppas innerligt att du kan tänka dig att hänga med i vårt glada gäng och hjälpa våra barn och ungdomar till en meningsfull fritid. En insamlingsblankett kan du få via friidrottsskolans tränare eller genom att kontakta föreningens förtroendevalda. Kontaktuppgifter och mera information hittar du på föreningens webbsida, www.vis.fi

Väl mött den 12 juni på Karlsplan!
Tom Gullberg
Ordförande (040-513 5752)

***
HÅLLPUNKTER
kl. 18:00 Insamling av listor och utdelning av nummerlappar
kl. 18:15 Gemensam uppvärmning  
kl. 18:30 Startskott
kl. 18:30 Ärevarvet startar och alla går, löper eller cyklar runt sin bana  
kl. 19:35 Skott för slutspurten 5 min kvar
kl. 19:30 Slutskott för Ärevarvet
kl. 19:40 Avslutning för knatteterräng-cupen

Efteråt utdelning av biobiljetter till alla löpare som har haft fulla listor
Korvgrillning och saft under hela tillställningen.
 


Sidan editerad 16.05.2017 10:33 av Kenneth Norrgård
 

Vasa Idrottssällskap © 2018